UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

piatok 5. decembra 2014

Orechové medvedie labky



Výborné, veľmi jemné a voňavé medvedie labky, s úžasne orechovou chuťou.
Ozdobiť sa dajú naozaj na tisíc spôsobov a vždy sú krásne. Neodporúčam ich piecť veľmi skoro pred sviatkami, pretože sa veľmi rýchlo zjedia, u nás nikdy nevydržia do vianoc.



cesto:



210 g hladkej muky

130 g Hery 


130 g práškového cukru


130 g mletých vlašských orechov

2 žĺtky


1 lyžička škorice





postup:




1.
Vypracujeme si cesto, ktoré necháme chvíľu odpočinúť. 

2.
Prichystáme si plechy a vymastíme formičky roztopeným maslom (Herou).

3.
Z cesta si pripravíme guličky, alebo len tak trháme kúsky, ktoré veľmi jemne omúčime a omúčenou stranou vkladáme cesto do formičiek. V strede urobíme miernu jamku.

4.
Pečieme pri teplote 180°C asi 15 minút.
Hneď po upečení ešte za horúca vyklopíme z formičiek.

5.
Po vychladnutí obalíme v práškovom cukre alebo ozdobíme podľa vlastnéj fantázie a chuti.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.