piatok, 5. decembra 2014

Orechové medvedie labky



Výborné, veľmi jemné a voňavé medvedie labky, s úžasne orechovou chuťou.
Ozdobiť sa dajú naozaj na tisíc spôsobov a vždy sú krásne. Neodporúčam ich piecť veľmi skoro pred sviatkami, pretože sa veľmi rýchlo zjedia, u nás nikdy nevydržia do vianoc.



cesto:



210 g hladkej muky

130 g Hery 


130 g práškového cukru


130 g mletých vlašských orechov

2 žĺtky


1 lyžička škorice





postup:




1.
Vypracujeme si cesto, ktoré necháme chvíľu odpočinúť. 

2.
Prichystáme si plechy a vymastíme formičky roztopeným maslom (Herou).

3.
Z cesta si pripravíme guličky, alebo len tak trháme kúsky, ktoré veľmi jemne omúčime a omúčenou stranou vkladáme cesto do formičiek. V strede urobíme miernu jamku.

4.
Pečieme pri teplote 180°C asi 15 minút.
Hneď po upečení ešte za horúca vyklopíme z formičiek.

5.
Po vychladnutí obalíme v práškovom cukre alebo ozdobíme podľa vlastnéj fantázie a chuti.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.