Výborné, veľmi jemné a voňavé medvedie labky, s úžasne orechovou chuťou.
Ozdobiť sa dajú naozaj na tisíc spôsobov a vždy sú krásne. Neodporúčam ich piecť veľmi skoro pred sviatkami, pretože sa veľmi rýchlo zjedia, u nás nikdy nevydržia do vianoc.
cesto:
210 g hladkej muky
130 g Hery
130 g práškového cukru
130 g mletých vlašských orechov
2 žĺtky
1 lyžička škorice
postup:
1.
Vypracujeme si cesto, ktoré necháme chvíľu odpočinúť.
2.
Prichystáme si plechy a vymastíme formičky roztopeným maslom (Herou).
3.
Z cesta si pripravíme guličky, alebo len tak trháme kúsky, ktoré veľmi jemne omúčime a omúčenou stranou vkladáme cesto do formičiek. V strede urobíme miernu jamku.
4.
Pečieme pri teplote 180°C asi 15 minút.
Hneď po upečení ešte za horúca vyklopíme z formičiek.
5.
Po vychladnutí obalíme v práškovom cukre alebo ozdobíme podľa vlastnéj fantázie a chuti.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.