Jemné vianočné pečivo, jemnej kokosovo-smotanovej chuti.
Ak niekto nemôže orechy alebo ich nemá, tak to môže byť aj výborná alternatíva tradičných vanilkových rohlíčkov. S cestom sa veľmi dobre pracuje a rohlíčky sú neskutočné chutné.
cesto:
450 g polohrubej múky
250 g margarínu / hera, palmarín
1 žĺtok
100 g práškového cukru
250 ml sladkéj smotany 33%
1/4 čajovéj lyžičky prášku do pečiva
postup:
1.
Z týchto surovín si pripravíme cesto, ktoré necháme odpočívať 2 hodiny.
2.
Z cesta tvarujeme malé rohlíčky a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
3.
Pečieme pri teplote 170 °C do ružova, asi 15 minút.
4.
Hneď po upečení rohlíčky obalíme v práškovom cukre a po vychladnutí môžme ozdobiť čokoládou.
děkuji za rcpt, rohlíčky nejen dobře chutnají,ale se i supr dělají, zařazuji do našich oblíbených
OdpovedaťOdstrániťĎakujem za pekný komentár, veľmi ma teší že vám chutilo <3
Odstrániť