piatok, 12. decembra 2014

Kokosovo-smotanové rohlíčky



Jemné vianočné pečivo, jemnej kokosovo-smotanovej chuti. 
Ak niekto nemôže orechy alebo ich nemá, tak to môže byť aj výborná alternatíva tradičných vanilkových rohlíčkov. S cestom sa veľmi dobre pracuje a rohlíčky sú neskutočné chutné.



cesto:




450 g polohrubej múky

100 g kokosu (jemne strúhaný, nie ten hrubší)

250 g margarínu / hera, palmarín

1 žĺtok

100 g práškového cukru

250 ml sladkéj smotany 33%

1/4 čajovéj lyžičky  prášku do pečiva




postup:




1.
Z týchto surovín si pripravíme cesto, ktoré necháme odpočívať 2 hodiny.







2.
Z  cesta tvarujeme malé rohlíčky a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. 


3.
Pečieme pri teplote 170 °C do ružova, asi 15 minút.



4.
Hneď po upečení rohlíčky obalíme v práškovom cukre a po vychladnutí môžme ozdobiť čokoládou.




2 komentáre:

  1. děkuji za rcpt, rohlíčky nejen dobře chutnají,ale se i supr dělají, zařazuji do našich oblíbených

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za pekný komentár, veľmi ma teší že vám chutilo <3

      Odstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.