piatok 19. decembra 2014

Linecké pečivo




Skoro každá gazdinka má svoj odskúšaný, osvedčený recept na linecké pečivo a tento je ten môj, podľa ktorého pečiem koláčiky už zopár rokov. Koláčiky stačí piecť tesne pred sviatkami, lebo sú hneď po naplnení džemom mäkučké.






cesto:




500 g hladkej múky

200 g práškový cukor

2 žĺtky

štipka soli

375 g hery alebo masla

vanilkový cukor alebo vanilková esencia

štipka prášku do pečiva / nemusí byť






postup:





1.
Z týchto surovín si vymiesime hladké cesto, ktoré necháme odpočívať 1 hodinu.



2.
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3-4 mm.



3.
Vykrajujeme formičkami rôzne tvary tak, aby sme mali vrchnú časť s dierkou a spodnú plnú, ukladáme na plech ktorý sme vystlali papierom na pečenie.



4.
Cesto pečieme pri teplote 180°C mierne do ružova, asi 7 minút.



5.
Upečené naplníme džemom a ozdobíme. 
















3 komentáre:

  1. Dobry den prosim jak postupovat pri tmavem teste? Jen pridat kakao ?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Su uzasne a makke ako pise autorka, robila som pre zmenu s Herou. Dakujem za skvely tip. Uz nikdy inak :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ďakujem Darinka za komentár, som rada že chutilo :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.