piatok, 19. decembra 2014

Linecké pečivo




Skoro každá gazdinka má svoj odskúšaný, osvedčený recept na linecké pečivo a tento je ten môj, podľa ktorého pečiem koláčiky už zopár rokov. Koláčiky stačí piecť tesne pred sviatkami, lebo sú hneď po naplnení džemom mäkučké.






cesto:




500 g hladkej múky

200 g práškový cukor

2 žĺtky

štipka soli

štipka prášku do pečiva

375 g hery alebo masla

vanilkový cukor alebo vanilková esencia






postup:





1.
Z týchto surovín si vymiesime hladké cesto, ktoré necháme odpočívať 1 hodinu.



2.
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3-4 mm.



3.
Vykrajujeme formičkami rôzne tvary tak, aby sme mali vrchnú časť s dierkou a spodnú plnú, ukladáme na plech ktorý sme vystlali papierom na pečenie.



4.
Cesto pečieme pri teplote 180°C mierne do ružova, asi 7 minút.



5.
Upečené naplníme džemom a ozdobíme. 
















Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.