cesto:
250 g hladkej múky
200 g Hery
1 vajce
1 lyžica vlažnej vody
S týchto surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme aspoň hodinu odpočívať.
Vyváľame si plát asi 3-4 milimetre hrubý a vykrajujeme kolieska s priemerom asi 5 centimetrov. Môžte aj menšie aj väčšie, ale tieto 5 centimetrové sú podľa mňa najvhodnejšie.
Kolieska naplníme plnkou, prehneme a okraje pevne spojíme.
Na plech si dáme papier na pečenie a ukladáme pripravené koláčiky.
plnka:
100 g mletých orechov
100 g práškového cukru
1 vajce
3 štvorčeky nastrúhanej bielej čokolády
trocha rumu alebo rumovej esencie
Vajíčko vyšľaháme s cukrom, pridáme orechy. nastrúhanú čokoládu, trocha rumu (1 lyžicu) alebo rumovú esenciu (pár kvapiek) a poriadne premiešame.
Pečieme pri teplote 170 °C do ružova, asi tak 10-15 minút.
Hneď po upečení obaľujeme v práškovom cukre.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.