cesto:
300 g hladkej muky
200 g masla
100 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
100 g mleté vlašské orechy
pol lyžičky mletej škorice
30 g kakaa
2 žĺtka
trocha citrónovej kôry
1 lyžica citrónovej šťavy
postup:
1.
Vypracujeme si cesto, ktoré necháme chvíľu odpočinúť.
2.
Prichystáme si plechy a vymastíme formičky roztopeným maslom.
3.
Z cesta si pripravíme guľôčky, alebo len tak trháme kúsky, ktoré veľmi jemne omúčime a omúčenou stranou vkladáme cesto do formičiek.
V strede urobíme miernu jamku.
4.
Pečieme pri teplote 170 - 175°C asi 15-20 minút.
Hneď po upečení ešte za horúca vyklopíme z formičiek.
5.
Po vychladnutí obalíme v práškovom cukre alebo ozdobíme podľa vlastnej fantázie a chuti.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.