UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

piatok 19. decembra 2014

Medvedie labky


cesto:


300 g hladkej muky

200 g masla

100 g práškového cukru

1 vanilkový cukor

100 g mleté vlašské orechy

pol lyžičky mletej škorice

30 g kakaa

2 žĺtka

trocha citrónovej kôry

1 lyžica citrónovej šťavy


postup:


1.

Vypracujeme si cesto, ktoré necháme chvíľu odpočinúť.

2.
Prichystáme si plechy a vymastíme formičky roztopeným maslom.

3.

Z cesta si pripravíme guľôčky, alebo len tak trháme kúsky, ktoré veľmi jemne omúčime a omúčenou stranou vkladáme cesto do formičiek.
V strede urobíme miernu jamku.





4.

Pečieme pri teplote 170 - 175°C asi 15-20 minút.

Hneď po upečení ešte za horúca vyklopíme z formičiek.



5.

Po vychladnutí obalíme v práškovom cukre alebo ozdobíme podľa vlastnej fantázie a chuti.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.