Na tieto jednohubky som pripravila syrovú a šunkovú penu, ale pridám aj niekoľko receptov na skvelé nátierky, ktoré odporúčam vyskúšať. Jednohubky zdobíme rôznou zeleninou alebo hocičím podľa chuti.
Syrová pena
100 g taveného syra
2 lyžice masla alebo smotanového pomazankového masla
2 lyžice kyslej smotany alebo majonézy
trocha bieleho korenia
trocha sušeného cesnaku
Rozmiešame si maslo, pridáme syr a zjemníme kyslou smotanou alebo majonézou a vyšľaháme na penu, ktorú natrieme na nakrájané asi 1 centimeter hrubé kolieska z bagety alebo rožkov.
Šunková pena
200 g šunky alebo šunkovej salámy
50-70 g masla alebo pochúťkového masla bez príchute
3 lyžice kyslej smotany alebo majonézy
1 menšia cibuľa
koreniny podľa chuti, čierne korenie, červená paprika, sušený cesnak, trocha provensalského korenia alebo sušenej bazalky
Šunku pokrájame na kocky a rozmixujeme ponorným mixerom, pridáme maslo, kyslú smotanu,nastrúhanú cibuľu, koreniny a poriadne vyšľaháme. Šunkovú penu natrieme na pokrájané bagetky alebo ju dáme do vrecka na zdobenie a nastriekate na bagetky.
Cesnakovo-syrová nátierka
Trocha pikantná vďaka cesnaku, výborná k vínku na rôzne príležitosti
1 majolenka (250ml)
200g tvrdého syra
malá konzerva kukurice
4-5 strúčikov cesnaku
Tvrdý syr nahrubo nastrúhame. Pridáme majolenku, kukuricu a prelisovaný cesnak. Premiešame a natrieme na nakrájané asi 1 centimeter hrubé kolieska z bagety alebo rožkov.
Tuniaková nátierka
1 tuniak v plechovke
3 vajcia uvarené na tvrdo
2 polievkové lyžice kečupu
2 polievkové lyžice masla
1 polievková lyžica horčice (ja dávam kremžsku)
1 nadrobno nastrúhaná menšia cibuľa
Vajíčka si uvaríme na tvrdo a pretlačíme si ich cez krájač, nastrúhame si nadrobno cibuľu, pridáme tuniaka, kečup, maslo a horčicu. Zamiešame a nátierka je hotová. Natierame na bagetu, rožky alebo hrianky.
Vajíčková nátierka
4 vajíčka
5 trojuholníčkov mäkkého syra
maslo - podľa chuti
1 lyžica majonézy
1 menšia cibuľa
sterilizované uhorky
plnotučná horčica
Uvaríme vajíčka natvrdo, pretlačíme si ich cez krájač, do misky pridáme mäkký syr, maslo, majonézu, na jemno nakrájanú alebo nastrúhanú cibuľu a uhorku, pridáme horčicu podľa chuti, aspoň jednu polievkovú lyžicu a všetko poriadne vymiešame.
Francúzska nátierka s tuniakom
1 tuniak v oleji ,kúsky, nie drvený
2 vajíčka na tvrdo
150 g jemného tvarohu
1 lyžice horčice
najemno nastrúhaná cibuľka alebo posekaná pažítka
soľ podľa potreby
citrónová šťava
Vajíčka postrúhame na jemno, pridáme tuniaka aj s olejom, tvaroh, horčicu, cibuľku alebo pažítku, dochutíme citrónovou šťavou a pridáme soľ.
Zajtra okrem 2 vsetky vyskusam. Dufam, ze budu mnamky 😊
OdpovedaťOdstrániťNech vám chutí :)
OdpovedaťOdstrániťSyrová, cesnakovo-syrová a tunuaková pomazánka (nedávam vajíčka) sú u nás TOP :-) šunková je tiež skvelá :-) zaujímali by ma či robis aj avokadovu, pretože ja som ju robila raz a nejako mi to nechutilo, tak reku ci nejaký osvedčený recept nemáš 😃😄 keď bude po dobrej cene chcem vyskúšať, ďalšiu šancu dať tejto zelenine 😅😄
OdpovedaťOdstrániťwww.sweet-ayka.blogspot.com