UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

piatok 30. mája 2014

Svieže ananásové rezy - agarové





Máte radi svieže zákusky bez masla?
Určite skúste tento veľmi svieži, jemný a naozaj vynikajúci zákusok. 
Piekla som ho prvýkrát, len tak čo ma napadlo a čo som mala v chladničke. Určite ho budem piecť niekedy znova, pretože nám veľmi chutil, bol úžasny.




cesto:

5 vajcia
150g cukru
120 g hladkej múky
2 kopcovité lyžice kakaa
4 lyžice oleja
1/2 prášku do pečiva

Bielka s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh a postupne po jednom všľaháme žĺtky a olej.
Po vyšľahaní pridáme preosiaté kakao, múku s práškom do pečiva, dôkladne premiešame a pečieme pri teplote 180°C asi 30 minút.
Plech som použila s rozmerom 34x24 cm.

Po upečení korpus prekrojíme na polovicu.



smotanová plnka:

2 kyslé smotany 16 %
1 mäkký tvaroh
4 lyžice cukru
ananásový kompót
1 želatínový stužovač


Zmiešame si kyslé smotany, tvaroh a cukor. 

V druhej mise si pripravíme želatínový stužovač podľa návodu a do toho postupne primiešame vymiešané smotany s tvarohom.

Dôkladne premiešame a  2/3 plnky navrstvíme na spodný plat cesta.

Je potrebné to robiť v plechu v ktorom sme piekli cesto a boky ešte vystlať papierom na pečenie alebo niečim hrubším, aby nám plnka zbytočne nestekala pokiaľ stuhne.

Na navrstvenú plnku dáme polovicu nakrajaného odkvapkaného ananásu, trocha ho vtlačíme a plnku zarovnáme. 

Prikryjeme druhým plátom cesta natrieme zvyšnú 1/3 plnky a dáme na ňu druhú polovicu nakrajaného ananasu.

 Necháme vychladiť asi na hodinku a zalejeme ananásovým želé.



ananásové želé:

šťava z ananásového kompótu
trocha citrónovej šťavy
cukrárenské želé na 500 ml tekutiny




Šťavu z kompótu použijeme pri príprave želé, ktoré si pripravíme podľa návodu. Keď začne hustnúť, polotuhým zalejeme ovocie. Želé nedávame až po okraj cesta, aby nám zbytočne nestekalo a dáme stuhnúť.






2 komentáre:

  1. Dobrý večer chtěla jsem se zeptat jestli jste použila tvaroh ve vaničce nebo v kostce?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dobrý večer Lenka, používam tvaroh vo vaničke.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.