Halušky patria u nás medzi obľúbené vložky do polievok, najčastejšie ich dávam do domácich mäsových vývarov a do rôznych zeleninových polievok. Väčšinou sa robia s krupicou, ale ja ich mám radšej s polohrubou múkou, pretože sú jemnejšie a mäkšie.
1 vajičko
1 dl mlieka
150 g polohrubej múky
1 lyžička oleja
soľ
môžme pridať nasekanú petržlenovú vňať
1.
Do misky rozklepneme vajce, ktoré dobre rozšľaháme vidličkou. Pridáme ostatné suoviny a všetko spolu vymiešame na mäkšie cesto. Ak máme cestíčko riedšie(záleží ako máme veľké vajce), môžme pridať trocha múky, ale cestíčko by nemalo byť veľmi husté.
2.
Cesto nechám aspoň 10-15 minút postáť, aby múka nabobtnala. Z cestíčka pomocou dvoch lyžíc odkrajujeme halušky, ktoré hádžeme do vriacej vody alebo rovno do polievky. Priebežne premiešaváme, aby sa nám halušky neprichytly o dno hrnca. Keď nám halušky vyplávajú na povrch vody, varíme ich na skus cca 5 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.