UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

piatok 16. mája 2014

Torta Harlekýn

  

Na internete je kopa receptov na tortu Harlekýn a skoro každý je iný. Môj recept nie je originál, ale mne najviac pripomína chuť  zákuska Harlekýn, na ktorý sme pred rokmi občas po škole s kámoškou zašli do dobrej cukrárne.




cesto:




3 vajcia

125 g kryštálového cukru

0,5 dl vlažnej vody

0,4 dl oleja

140 g polohrubej múky

25 g kakaa

1/2 prášku do pečiva


Žĺtky vyšľaháme s cukrom, vlažnou vodou a olejom.
Po vyšľahaní pridáme do vyšľahaných bielkov. Do toho si primiešame preosiate kakao a múku s práškom do pečiva. Dôkladne a jemne premiešame.
Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C asi 30 minút.

---------

Ak cesto šľaháte kuchynským robotom, tak celé vajíčka vyšľaháme na najvyššom stupni s cukrom, pridáme vlažnú vodu a olej. Po vyšľahaní pridáme preosiate kakao a múku s práškom do pečiva.




čokoládová plnka:




250 ml mlieka

125 g Hery

100 g čokolády



 


Do vriaceho mlieka pridáme heru a čokoládu (nevariť), premiešame a po prechladnutí ho mixujeme ponorným mixérom 3 minúty. Plnku necháme chladiť minimálne 12 hodín. Takto vychladenú plnku vyšľaháme šľahačom 4 minúty.
Vzniknutý našľahaný krém natrieme na pripravený korpus, ktorý si môžeme natrieť malinovým džemom.




šľahačková plnka:




250 ml šľahačkovéj smotany 33%

250 g mascarpone 
      
stužovač do šľahačky

5 lyžíc práškového cukru



Smotanu si vyšľaháme s 1 lyžicou práškového cukru, pred koncom šľahania pridáme stužovač do šľahačky a došľaháme.


V druhej mise si vymiešame mascarpone so 4 lyžicami práškového cukru a po častiach do toho vmiešame vyšľahanú šľahačku. 

Takto pripravenú šľahačkovú plnku natrieme na čokoládovú plnku.











2 komentáre:

  1. Ráda bych věděla zda mohu dát místo Hery normální máslo? My zde Heru totiž nemáme. Harlekýna jsem milovala, jako holka a tento recept se mi moc líbí oproti jiným, které jsem našla na netu. I ta fotka je moc pěkná.
    Předem děkuji, Soňa
    P.S. Mám se nějak přihlásit??

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Neviem, neskúšala som, asi ano, alebo niečo podobné Here. Hera je rastlinný tuk s množstvom tuku 72 %. Pripojiť sa môžete v pravo v kolonke pripojiť sa k tejto lokalite.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.