Neskutočne jemný, dovolím si tvrdiť až páperový koláč, so skvelou kombináciou chutí. Lepší broskyňový koláč som naozaj nejedla, navyše je mega jednoduchý a rýchly na prípravu. Starodávny koláč, ktorý možno poniektorí poznáte, no ak ste sa s ním ešte nestretli, tak odporúčam všetkými desiatimi.
cesto:
4 žĺtky
200 ml mlieka
280 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
100 g Hery maslovej
100 g práškového cukru
tuk a múka na vymastenie a posypanie plechu
broskyňový kompót veľký alebo čerstvé broskyne / marhule cca 1 kg
sneh:
4 bielky
200 g kryštálového cukru
hrsť nasekaných vlašských orechov
postup:
1.
Do misy si dáme preosiatú múku zmiešanú s práškom do pečiva, hneď pridáme žĺtky, cukor, mlieko a mierne roztopenú alebo povolenú heru. Všetko spolu vyšľaháme.
2.
Cesto vylejeme na plech, zarovnáme a uložíme naň ovocie pokrájané na menšie kúsky. Veľkosť plechu je 36x25 cm.
3.
Do misy si dáme bielka a šľaháme pol minúty, potom pridáme cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Rovnomerne ho rozložíme na ovocie
a pekne zarovnáme.
4.
Povrch posypeme nasekanými orechmi
A dáme piecť do vyhriatej rúry na 160 - 165°C cca 30 minút.
dobrý deň,
OdpovedaťOdstrániťdá sa tam dať aj iné ovocie?neskúšali ste? inak vyzerá super....Ďakujem
Tento koláčik som večer upiekla z marhúľami a je vynikajúci...
OdpovedaťOdstrániťDakujem za recept,opat vsetko perfektne popisane,zdokumentovane.Nielen vyborny recept ale aj cely postup.Ste jednoducho jednotka.
OdpovedaťOdstrániťDělala jsem s mandarinkama a místo ořechů jsem dala mandle, je výborný!!!
OdpovedaťOdstrániťDobrý deň, môžem použiť namiesto polohrubej múky špaldovu hladkú?
OdpovedaťOdstrániťĎakujem za receptik dnes ho idem vyskúšať.
OdpovedaťOdstrániťVčera som robila kolacik je výborny. Ďakujem za receptik.
OdpovedaťOdstrániťUplne ze rychly jednoduchy z mala ingrediencii a pritom najlepsi!
OdpovedaťOdstrániťprave, som ho spravila a je vyborny. vdaka za recept ;)
OdpovedaťOdstrániťTak ten vyzerá užasne. Akurat hladam recept na niečo broskynove a toto na mna vybehlo. Skusim.
OdpovedaťOdstrániť