UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

piatok 12. augusta 2016

Kokosová kocka



Úžasne jemná, nadýchaná, krehučká kokosová piškóta so sviežou nadstavovanou pudingovo-tvarohovou plnkou.




cesto:


2 vajcia


1 a 1/2 hrnčeka kryštálového cukru


150 ml oleja 


2 hrnčeky mlieka


2 hrnčeky polohrubej múky


1 prášok do pečiva


100 g kokosu


1.

Vajcia s cukrom šľaháme do peny, za stáleho šľahania pridávame olej a mlieko.

2.

Ďalej po častiach pridáme preosiatú múku zmiešanú s práškom do pečiva a dôkladne premiešame.

3.

Nakoniec pridáme kokos 



a premiešame.
Cesto vylejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180°C asi 30 minút. Veľkosť plechu 36 x 24 cm.

4.

Po vychladnutí cesto prevrátime, papier stiahneme a natrieme tvarohovo-kokosovou plnkou.




plnka:


250 g mäkký tvaroh, použila som tvaroh jemný  2,5 % z Lidlu

2 ks kokosový alebo vanilkový puding

0,6 l mlieko

 5-6 lyžíc kryštálový cukor

250 g  Hera maslova alebo maslo

1 lyžička vanilková esencia (nemusí byť)


Z mlieka cukru a pudingu si uvaríme hustý puding.


Necháme vychladnúť na izbovú teplotu a poriadne vyšľaháme s Herou, ktorá musí mať tiež izbovú teplotu aby sa plnka nezrazila. Pridáme po častiach tvaroh a ešte dôkladne prešľaháme. 



5.
Povrch zákuska posypeme kokosom.

2 komentáre:

  1. Mňam, to vypadá krásně, ráda vyzkouším! Máte tu moc pěkné recepty :)

    https://flavoursofamellia.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.