UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

štvrtok 13. júna 2019

Hrnčeková jogurtová bublanina




Milujem letné ovocné koláče, ktoré sú hotové raz dva, kde ovocie sa dá použiť akékoľvek podľa sezóny. Ja som použila jahody, kedže ich mám na záhrade celoročne a ešte moje obľúbené maliny.
Koláčik je neskutočne jemný, veľmi vláčny a nadýchaný, navyše je jednoduchý a rýchly, čo ocení asi každý. Svoju vláčnosť a mäkkosť si koláč zachová naozaj veľmi dlho, určite vyskúšajte, odporúčam :)



potrebujeme:




4 vajcia

2 hrnčeky kryštálového cukru

1 hrnček oleja

3 hrnčeky polohrubej múky

pol deci mlieka

1 jogurt - 150 g

1 kypriaci prášok do pečiva

1 vanilkový cukor

ovocie

hrnček 2,5 dl



postup:



1.


Vajcia vyšľaháme s cukrom do penista, pridáme olej, postupne jogurt a mlieko. Poriadne prešľaháme a nakoniec vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Dôkladne premiešame. 


2.


Vyšľahané cesto si nalejeme na vymastený a múkou posypaný plech. Na cesto rovnomerne rozložíme ovocie.



3.

Pečieme pri teplote 180°C asi 35-40 minút. Veľkosť plechu 36 x 25 cm.










2 komentáre:

  1. najlepšia bublanina na svete,robím len túto. milujú ju všetky 4 moje deti. ďakujem za recept

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.