UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

sobota 17. decembra 2016

Marokánky



Jednoduchý recept na úžasne jemné marokánky, lepšie som naozaj nejedla. Pri pečení sa neroztečú a krásne držia tvar. Výborne sú aj hneď, ale najlepšie sú keď postoja 2-3 dni.



potrebujeme:


250 ml mlieka

150 g práškového cukru

160 g Hera maslova

60 g hladkej múky

100 g sušeného ovocia (hrozienka, brusnice)

200 g kandizované ovocie (použila som citrónovú kôru a sušené banány)

200 g rôznych orechov, (lieskovce, vlašské, mandle alebo arašidy), polovicu som nasekala na veľmi jemno a druhú polovicu na väčšie kúsky



postup:



1.
Z mlieka cukru, masla a múky za stáleho miešania, na miernom plameni uvaríme kašu. Odstavíme, necháme mierne vychladnúť a pridáme orechy a nachystané ovocie, dôkladne premiešame.

2.
Na plech vyložený papierom na pečenie pomocou lyžice tvoríme malé placky, nie príliš hrubé, môžme použiť aj vykrajovačku, aby sme mali marokánky pekne rovnaké.



3.
Pečieme pomaly pri teplote 160°C asi 25 minút.

4.
Po upečení sú mäkké, takže ich necháme úplne vychladnúť aby stuhli a potom spodnú časť máčame v čokoládovej poleve. Recept je na 42 kusov o priemere 5,5 centimetra.


5 komentárov:

  1. Vloni jsem vynechala,ale letos je určitě udělám,jsou moc dobré

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dobry den, mna zaujal ten banan, aky ste dali suseny? Lebo kondenzovane ovocie moc nemame radi neviem cim to nahradit, dakujem

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.