UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

streda 3. januára 2018

Laskonkové rohlíčky



Krehučké, v strede krásne nafúknuté orechovo - karamelové rohlíčky. Jednoduchšia a rýchlejšia verzia slávnych laskoniek. Ak nemáte šablónku na laskonky alebo sa vám nechce pracne tvoriť klasické laskonky, vyskúšajte túto verziu, chutia úplne rovnako.





cesto:


4 vaječné bielky

300 g kryštálového cukru

160 g mleté orechy

2 PL hrubej múky

1.
Bielky šľaháme pol minúty, po pol minúte pridáme kryštálový cukor a šľaháme 1 a pol minúty, hneď dáme misu nad paru a nad parou šľaháme do zhustnutia, kým sa cukor nerozpustí (ručným elektrickým šľahačom, cca 15-20 minút).



Odstavíme z pary.

2.
Mleté orechy zmiešame s múkou. Pridáme ich k vyšľahaným bielkam zľahka ale dôkladne premiešame.


3.
Hmotu dáme do cukrárského vrecka, špičku som použila hrubšiu na venčeky.
Plechy si vystelieme papierom na pečenie a striekame rohlíčky. 



4.
Vložíme do vyhriatej rúry na 120 °C a pečieme pomaly asi 25 minút.


5.
Pripravíme si karamelovo-kávovú plnku:


karamelovo-kávová plnka:


250 g masla alebo Hery

200 g práškového cukru

0,5 dl uvarenéj zrnkovéej kávy

1 dl mlieka

25 g hladkej múky




4 lyžice práškového cukru odoberieme a dáme na miernom plameni skaramelizovať. Keď je cukor rozpustený a má tu správnu farbu, prilejeme uvarenú kávu a mlieko, poriadne premiešame, pridáme múku a uvaríme hustejší puding, ktorý za občasného miešania necháme vychladnúť.



Maslo izbovej teploty zmiešame so zvyšným cukrom, vyšľaháme do peny a postupne pridávame vychladnutý puding.

6.
Hotovým krémom, nastriekame na rožky vlnky, použila som menšiu špičku, klasickú na zdobenie.


7.
Takto pripravené rožky dáme stuhnúť do chladničky a potom pofŕkame čokoládovou polevou.


8.

Recept je na cca 60 kúskov.

2 komentáre:

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.