UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

piatok 12. januára 2018

Torta s jednoduchou trasenou plnkou




Túto tortu pečiem často, pretože je veľmi jednoduchá a rýchla. Torta je vynikajúca, jemná a svieža, dokonca chutí aj tým, ktorý veľmi neobľubujú sladkosti, u nás chutí naozaj všetkým.




cesto:


3 vajcia

150 g kryštálového cukru

0,6 dl vlažnej vody - 60 ml

0,6 dl oleja  - 60 ml

180 g polohrubej múky

pol balička kypriaceho prášku do pečiva


postup:


1.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, vlažnou vodou a olejom. Po vyšľahaní pridáme do vyšľahaných bielkov. 
Do toho si primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva. Dôkladne a jemne premiešame. 


2.
Cesto vylejeme do formy vystlanéj papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C asi 35 minút. Rozmer formy 25 cm. 
-----------------
Ak cesto šľaháte kuchynským robotom, tak celé vajíčka vyšľaháme na najvyššom stupni s cukrom, pridáme vlažnú vodu a olej. 
Po vyšľahaní pridáme preosiatú múku s práškom do pečiva.


3.
Po upečení a miernom vychladnutí cesto prevrátime, stiahneme papier a necháme vychladnúť.

4.

Pripravíme si trasenu plnku.

trasena plnka:


250 ml  33% smotany

1 mandarínkový kompót, ten menší 312 g

1 balíček vanilkový puding Créme Olé bez varenia


5.
Do uzatvárateľnej nádoby (napr. plastovéj) nalejeme smotanu a mandarínkový kompót celý, plody aj so šťavou, pridáme vanilkový puding Créme Olé za studena, ktorý sa nevarí



Nádobu hneď pevne uzavrieme vekom, niekoľkokrát intenzívne zatrasieme (celkovo 15–30 sekúnd) tak, aby boli všetky prísady dobre premiešané. Trasieme najlepšie z boka na bok a keď tá plnka nevydáva už taký vodový zvuk, je to už len hustá hmota, tak vtedy je to hotové. Všetko ešte dôkladne premiešame metličkou alebo vareškou tak, aby sme suché prísady odstránili z okraja nádoby a vmiešali do náplne.


6.
Náplň rozotrieme na korpus 



a uhladíme. 



Necháme vychladiť.

7.
Na trasenu plnku natrieme alebo nastriekame šľahačkovú plnku.


šľahačková plnka:


250 ml  33% smotany

1 lyžica práškového cukru

1 stužovač do šľahačky


Smotanu vyšľaháme s cukrom, asi v polovici šľahania pridáme stužovač do šľahačky a došľaháme.



8 komentárov:

  1. Na trasenú plnku množstvo surovín ( smotana , kompót )???

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vynikajúca torta!zožala som aj ja úspech ...ale vďaka patrí Márii, ktorá má tento úžasný blog a skvelé recepty v ňom ...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krásne, veľmi ste ma potešili a cením si to.Som naozaj rada, že vám chutilo :)

      Odstrániť
  3. Vyborna torta ! Mala úspech. U vsetkych či u mňa svojou jednoduchosťou na pripravu a aj u konzumentov, ľahká svieža tortička. Ja som ešte korpus rozrezala napoly a tak naplnila.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ďakujem za Váš výborný blog, už som veľa receptov vyskúšala, sú naozaj výborné... ďakujem Viera🤗😊

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.