UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

piatok 17. augusta 2018

Čokoládovo - banánové kocky


Fantastické čokoládovo-banánové kocky s jednoduchou a nadýchanou plnkou, pripominajúcou moju obľúbenú ľadovú čokoládu. Koláčik u nás zmizol rýchlosťou blesku, pretože banány sú u nás skoro na dennom poriadku, môžte si ich nakrájať akokoľvek, ja ich dávam veľa a skoro v celku, takto ich máme najradšej.





cesto:


4 vajcia

200 g kryštálového cukru

100 ml vlažnej vody

50 ml oleja

250 g polohrubej múky

3 rovné lyžice kakaa

1 prášok do pečiva



postup:



1.
Pripravíme a upečieme si cesto.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, vlažnou vodou a olejom. Po vyšľahaní pridáme do vyšľahaných bielkov. 
Do toho si primiešame preosiatu múku s kakaom a práškom do pečiva. Dôkladne a jemne premiešame. 



2.
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C asi 30 minút. Rozmer plechu 34 x 25 cm. 
-----------------
Ak cesto šľaháte kuchynským robotom, tak celé vajíčka vyšľaháme na najvyššom stupni s cukrom, pridáme vlažnú vodu a olej. 
Po vyšľahaní pridáme preosiatu múku s kakaom a práškom do pečiva.

3.
Po upečení a miernom vychladnutí cesto prevrátime, stiahneme papier a necháme vychladnúť.

4.
Pripravíme si čokoládovú plnku:


čokoládová plnka:



500 g mascarpone

250  ml 33% šľahačkovéj smotany

80 -100 g práškového cukru /podľa chuti

120 g čokolády   / miešala som 50:50 čokoládu na varenie 52% a horkú 74% 

4 - 5 banány

limetková alebo citrónová šťava

šľahačka na zdobenie


Najprv si prevaríme smotanu, keď začne vrieť odstavíme ju, necháme cca 1 minútu vychladnúť a hneď ňou zalejeme nadrobno polámanú čokoládu, Jemne premiešavame, aby sa nám to pekne spojilo, prikryjeme fóliou a necháme v chladničke poriadne vychladiť aspoň na 4 - 5 hodín.

Mascarpone si jemne vyšľaháme s práškovým cukrom, netreba to dlho šľahať aby sa nám to neprešľahalo cca 1 - 2 minúty. Pridáme vychladenú čokoládovú šľahačku


a spolu prešľaháme na hustý krém, znova to nešľaháme dlho aby sa nám to neprešľahalo, cca 2-3 minúty.

5.
Polovicu plnky natrieme na vychladnuté cesto




a uložíme banány, ktoré sme si nakrájali na kúsky aké chceme a pokvapkáme ich limetkovou alebo citrónovou šťavou, aby nám ostali pekné svetlé, mierne pritlačíme.


6.
Na uložené banány natrieme druhú polovicu plnky a dáme vychladiť. Povrch som ešte ozdobila vyšľahanou 33%  šľahačkou a limetkou.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.