Fantastické čokoládovo-banánové kocky s jednoduchou a nadýchanou plnkou, pripominajúcou moju obľúbenú ľadovú čokoládu. Koláčik u nás zmizol rýchlosťou blesku, pretože banány sú u nás skoro na dennom poriadku, môžte si ich nakrájať akokoľvek, ja ich dávam veľa a skoro v celku, takto ich máme najradšej.
cesto:
4 vajcia
200 g kryštálového cukru
100 ml vlažnej vody
50 ml oleja
250 g polohrubej múky
3 rovné lyžice kakaa
1 prášok do pečiva
postup:
1.
Pripravíme a upečieme si cesto.
Pripravíme a upečieme si cesto.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, vlažnou vodou a olejom. Po vyšľahaní pridáme do vyšľahaných bielkov.
Do toho si primiešame preosiatu múku s kakaom a práškom do pečiva. Dôkladne a jemne premiešame.
2.
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C asi 30 minút. Rozmer plechu 34 x 25 cm.
-----------------
-----------------
Ak cesto šľaháte kuchynským robotom, tak celé vajíčka vyšľaháme na najvyššom stupni s cukrom, pridáme vlažnú vodu a olej.
Po vyšľahaní pridáme preosiatu múku s kakaom a práškom do pečiva.
3.
Po upečení a miernom vychladnutí cesto prevrátime, stiahneme papier a necháme vychladnúť.
4.
Pripravíme si čokoládovú plnku:
3.
Po upečení a miernom vychladnutí cesto prevrátime, stiahneme papier a necháme vychladnúť.
4.
Pripravíme si čokoládovú plnku:
čokoládová plnka:
500 g mascarpone
250 ml 33% šľahačkovéj smotany
80 -100 g práškového cukru /podľa chuti
120 g čokolády / miešala som 50:50 čokoládu na varenie 52% a horkú 74%
4 - 5 banány
limetková alebo citrónová šťava
šľahačka na zdobenie
Najprv si prevaríme smotanu, keď začne vrieť odstavíme ju, necháme cca 1 minútu vychladnúť a hneď ňou zalejeme nadrobno polámanú čokoládu, Jemne premiešavame, aby sa nám to pekne spojilo, prikryjeme fóliou a necháme v chladničke poriadne vychladiť aspoň na 4 - 5 hodín.
Mascarpone si jemne vyšľaháme s práškovým cukrom, netreba to dlho šľahať aby sa nám to neprešľahalo cca 1 - 2 minúty. Pridáme vychladenú čokoládovú šľahačku
a spolu prešľaháme na hustý krém, znova to nešľaháme dlho aby sa nám to neprešľahalo, cca 2-3 minúty.
5.
Polovicu plnky natrieme na vychladnuté cesto
a uložíme banány, ktoré sme si nakrájali na kúsky aké chceme a pokvapkáme ich limetkovou alebo citrónovou šťavou, aby nám ostali pekné svetlé, mierne pritlačíme.
6.
Na uložené banány natrieme druhú polovicu plnky a dáme vychladiť. Povrch som ešte ozdobila vyšľahanou 33% šľahačkou a limetkou.
500 g mascarpone
250 ml 33% šľahačkovéj smotany
80 -100 g práškového cukru /podľa chuti
4 - 5 banány
limetková alebo citrónová šťava
šľahačka na zdobenie
Polovicu plnky natrieme na vychladnuté cesto
a uložíme banány, ktoré sme si nakrájali na kúsky aké chceme a pokvapkáme ich limetkovou alebo citrónovou šťavou, aby nám ostali pekné svetlé, mierne pritlačíme.
6.
Na uložené banány natrieme druhú polovicu plnky a dáme vychladiť. Povrch som ešte ozdobila vyšľahanou 33% šľahačkou a limetkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.