Veľmi chutné rezne, vo vnútri šťavnaté a na vrchu krásne chrumkavé.
Syr používam eidam 45 %, ten nám chutí najviac, ale môžte použiť aj nejaký iný podľa vašej chuti, napríklad nivu alebo výborný je aj čedar.
500 g kuracie prsia
soľ
korenie, podľa chuti
olej na vyprážanie
trocha hladkej múky na obalenie
syrové cestíčko:
150 g tvrdého syra eidam 45 %, najemno nastrúhaného
150 ml mlieka
2 vajcia
100 g hladkej múky
1.
Kuracie prsia nakrájame na rezne, z tejto dávky je 8 rezňov. Rezne neklepeme, čiže nakrájame si ich na takú hrúbku, aby sme ich nemuseli klepať, mierne osolíme a okoreníme.
Každý rezeň si najprv jemne obalíme v hladkej múke, aby sa nám cestíčko neoddeľovalo od mäsa.
2.
Pripravíme si cestíčko. Do misy si dáme vajíčka a trocha ich rozšľaháme. Pridáme mlieko, najemno nastrúhaný syr, premiešame, pridáme múku, trocha soli ale fakt len málo, lebo syr je slaný a cestíčko premiešame.
3.
Pripravené rezne namáčame do čistička, ktoré by nemalo byť riedke ale ani husté
a dáme ich vyprážať do rozpáleného oleja.
Pri vyprážaní môžme teplotu trocha znížiť a pomaly vyprážame z oboch strán.
4.
Hotové rezne si dáme odkvapkať na papierový obrúsok od prebytočného oleja a podávame.
Ako prílohu som pripravila zemiaky, ale podávať sa môžu s hocičím, napríklad len so zeleninovým šalátom alebo s chlebom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.