UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

sobota 28. septembra 2019

Kuracie rezne v syrovom cestíčku




Veľmi chutné rezne, vo vnútri šťavnaté a na vrchu krásne chrumkavé.
Syr používam eidam 45 %, ten nám chutí najviac, ale môžte použiť aj nejaký iný podľa vašej chuti, napríklad nivu alebo výborný je aj čedar.




500 g kuracie prsia

soľ

korenie, podľa chuti

olej na vyprážanie

trocha hladkej múky na obalenie



syrové cestíčko:




150 g tvrdého syra eidam 45 %, najemno nastrúhaného

150 ml mlieka

2 vajcia

100 g hladkej múky




1.
 Kuracie prsia nakrájame na rezne, z tejto dávky je 8 rezňov. Rezne neklepeme, čiže nakrájame si ich na takú hrúbku, aby sme ich nemuseli klepať, mierne osolíme a okoreníme. 
Každý rezeň si najprv jemne obalíme v hladkej múke, aby sa nám cestíčko neoddeľovalo od mäsa.



2.
Pripravíme si cestíčko. Do misy si dáme vajíčka a trocha ich rozšľaháme. Pridáme mlieko, najemno nastrúhaný syr, premiešame, pridáme múku, trocha soli ale fakt len málo, lebo syr je slaný a cestíčko premiešame.



3.
Pripravené rezne namáčame do čistička, ktoré by nemalo byť riedke ale ani husté 



a dáme ich vyprážať do rozpáleného oleja.

Pri vyprážaní môžme teplotu trocha znížiť a pomaly vyprážame z oboch strán.



4.
Hotové rezne si dáme odkvapkať na papierový obrúsok od prebytočného oleja a podávame. 
Ako prílohu som pripravila zemiaky, ale podávať sa môžu s hocičím, napríklad len so zeleninovým šalátom alebo s chlebom.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.