UPOZORNENIE
Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.
Za pochopenie ďakujem.
piatok 24. februára 2017
Jednoduchý koláč s cmarom
Krásny deň priatelia.
Dnes pridávam do mojej blogovej zbierky tento rýchly hrnčekový recept na jemnulinký, nadýchaný a vďaka cmaru aj veľmi vláčny koláč.
Cmar je obľúbenou ingredienciou pri výrobe pečiva pretože mu dodáva šťavnatosť, jemnosť a výbornú chuť, často sa pridáva aj do palaciniek a rôznych sušienok.
piatok 17. februára 2017
Twister s orechami a tvarohom
Jemný, ľahučký, veľmi mäkký, vláčny a nadýchaný ako vánok.
Toto skvelé kysnuté cesto je nezvyčajné, no prekvapí vás ľahkosťou, vláčnosťou, mäkkosťou a ľahkou manipuláciou. Plnky a kombinácie sa dajú použiť akékoľvek podľa chutí, cesto je vhodné aj na buchty, záviny a tiež slané pečivo. Pečivo, ktoré z tohto cesta pripravíte bude mäkučké až 3 dni.
piatok 10. februára 2017
Zamatový tvaroháč
Krásny deň všetkým,
ako nazvať tento koláč bola pre mňa dilema, no prvé čo ma napadlo bolo, že je neskutočné jemný ako zamat, tak mu to nakoniec aj prischlo :)
Áno, je neskutočne jemný, mäkučký s úžasnou kombináciou chuti a nám chutil veľmi. Určite vyskúšajte, odporúčam a dajte vedieť dole do komentárov ako vám chutil :)
piatok 3. februára 2017
Kurací závitok so slaninou plnený brokolicou
Ahojte priatelia,
dnes prinášam recept na výborné, veľmi chutné, šťavnaté a voňavé mäsko. Zeleninová šťava s vôňou a chuťou slaniny je neskutočná, naozaj odporúčam vyskúšať.
Podobný recept robievam aj z bravčového mäsa, ktorý ste už mohli vidieť na mojom blogu tu - http://raspberrybrunette.blogspot.sk/2015/06/stavnate-bravcove-zavitky-s-brokolicou.html
Tento recept je na 6 porcií.
piatok 27. januára 2017
Mrkvový koláč
Najlepší mrkvový koláč aký som kedy jedla, neskutočne vláčny s úžasne jemnou chuťou. Jednoduchý, nenáročný na prípravu a s takouto srdiečkovou aplikáciou ním môžte prekvapiť svoju lásku, či už na Valentína alebo na akýkoľvek milí sviatok :)
Super na ňom je aj to, že na druhý deň je rovnako výborný a možno aj lepší, takže si ho môžte upiecť aj deň vopred.
streda 18. januára 2017
piatok 13. januára 2017
utorok 3. januára 2017
Súťaž o ceny a poďakovanie
Milí moji priatelia.
Pripravila som pre vás, ako poďakovanie súťaž o tieto ceny, ale ako prvé vám chcem popriať do nového roka 2017 veľa šťastia, zdravia, lásky, nech je to rok plný vašich splnených túžob a prianí.
utorok 20. decembra 2016
Linecké keksíky s nutelou a orechami
Krásny predvianočný čas priatelia. Skúšala som piecť tieto krehučke keksíky s jemnou čokoládovo-orechovou chuťou a sú naozaj fantastické, tak som sa rozhodla, že sa o recept podelím aj s vami.
Jemný zemiakový šalát
Tradície sú tradície a tak zemiakový šalát určite nechýba na sviatočnom stole u väčšiny z nás. Každý si ho pripravuje trocha inač podľa svojho obľúbeného receptu a tento je ten môj.
potrebujeme:
1 kg zemiaky, nelúpané
3 ks mrkva - stredné veľké
2 ks cibuľa - stredné veľké
3 ks sterilizované uhorky - menšie, v sladkokyslom náleve
hrsť hrášku (mrazeného)
pol lyžice obyčajnej horčice
1 čajová lyžička morskej soli
pol čajovej lyžičky čierneho mletého korenia
400 ml majonézy
1 deci oleja pod cibuľu
postup:
1.
Zemiaky si uvaríme v šupke nad parou. Doba varenia je asi 45 minút.
2.
Po uvarení necháme vychladnúť, ale nie úplne celkom.
3.
Zemiaky ošúpeme a pretlačíme cez krájač.
4.
Mrkvu nakrájame na kocky a uvaríme takmer do mäkka, pridáme hrášok a varíme ešte 5 minút.
5.
Cibuľu nakrájame na drobno a speníme na oleji jemne do sklovita.
Uhorky nakrájame na malé kúsky.
6.
Zemiaky, mrkvu s hráškom, spenenú cibuľu aj s olejom a nakrájané uhorky premiešame vo väčšej mise.
Pridáme soľ, mleté čierne korenie, horčicu a nakoniec pridáme majonézu. Všetko dôkladne premiešame a necháme odstáť, aby sa chute pekne prepojili.
sobota 17. decembra 2016
Marokánky
Jednoduchý recept na úžasne jemné marokánky, lepšie som naozaj nejedla. Pri pečení sa neroztečú a krásne držia tvar. Výborne sú aj hneď, ale najlepšie sú keď postoja 2-3 dni.
potrebujeme:
250 ml mlieka
150 g práškového cukru
160 g Hera maslova
60 g hladkej múky
100 g sušeného ovocia (hrozienka, brusnice)
200 g kandizované ovocie (použila som citrónovú kôru a sušené banány)
200 g rôznych orechov, (lieskovce, vlašské, mandle alebo arašidy), polovicu som nasekala na veľmi jemno a druhú polovicu na väčšie kúsky
postup:
1.
Z mlieka cukru, masla a múky za stáleho miešania, na miernom plameni uvaríme kašu. Odstavíme, necháme mierne vychladnúť a pridáme orechy a nachystané ovocie, dôkladne premiešame.
2.
Na plech vyložený papierom na pečenie pomocou lyžice tvoríme malé placky, nie príliš hrubé, môžme použiť aj vykrajovačku, aby sme mali marokánky pekne rovnaké.
3.
Pečieme pomaly pri teplote 160°C asi 25 minút.
4.
Po upečení sú mäkké, takže ich necháme úplne vychladnúť aby stuhli a potom spodnú časť máčame v čokoládovej poleve. Recept je na 42 kusov o priemere 5,5 centimetra.
Prihlásiť na odber:
Príspevky (Atom)