UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

sobota 29. marca 2014

Mango kocka




Šťavnatý a svieži zákusok, ktorý u nás zožal veľký úspech. 
Dlho som rozmýšľala čo mám upiecť na menšiu oslavu, trocha som improvizovala a kedže máme radi mango tak vznikol tento koláč, ktorý môžem naozaj odporučiť všetkými desiatimi :) .



cesto:


5 vajcia
150 g kryštálového cukru
5 lyžíc oleja
150 g hladkej múky
1/2 prášku do pečiva

Bielka s cukrom vyšľaháme do tuha.
Po jednom postupne všľaháme žĺtky a po lyžiciach olej.
Zľahka vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme pri 180°C asi 30 minút.




plnka:


1 kompót mango
0,5 l tekutiny - šťava z mango kompótu + doliať džús (ja som použila 100% pomaranč)
2 vanilkové pudingy 
4 lyžice kryštálového cukru
180g hery alebo masla

Zlejeme si šťavu s kompótu, dolejeme džús pridáme cukor, pudingy a za stáleho miešania privedieme k varu. Povaríme asi 1 minútu a za občasného miešania si tento hustý puding necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Po vychladnutí všľaháme heru, ktorá musí mať taktiež izbovú teplotu aby sa nám plnka nezrazila.

Plnku natrieme na upečené a vychladnuté cesto. Na plnku si poukladáme mango, ktoré sme si narezali asi na 0,5 cm pásiky a zalejeme želatínou.



želatína:


tortové želé na 750ml
cukor

Použila som tieto 2 tortové želé, jedno červené na 500ml a jedno číre na 250ml, varila som ich spolu. Pripraviť podľa návodu, ako tekutinu som použila 100% pomarančový džús + voda. Po stranách koláča pripravíme nejaké zábrany, aby nám želé nestekalo, napríklad z alobalu a zalejeme.



Kocky môžme ozdobiť šľahačkou.

250ml  33% smotany 
1 lyžica práškový cukor
1 stužovač do šľahačky

Smotanu vyšľaháme s cukrom, asi v polovici šľahania pridáme stužovač do šľahačky a došľaháme.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.