cesto:
4 vajcia
200 g kryštálového cukru
0,7 dcl vlažnej vody
0,6 dcl oleja
220 g polohrubej múky
30 g kakaa
1 prášok do pečiva
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, vlažnou vodou a olejom.
Po vyšľahaní pridáme do vyšľahaných bielkov. Do toho si primiešame preosiate kakao a múku s práškom do pečiva. Dôkladne a jemne premiešame.
Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C asi 30 minút.
---------
Ak cesto šľaháte kuchynským robotom, tak celé vajíčka vyšľaháme na najvyššom stupni s cukrom, pridáme vlažnú vodu a olej. Po vyšľahaní pridáme preosiate kakao a múku s práškom do pečiva.
plnka:
Po vyšľahaní pridáme do vyšľahaných bielkov. Do toho si primiešame preosiate kakao a múku s práškom do pečiva. Dôkladne a jemne premiešame.
Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C asi 30 minút.
---------
Ak cesto šľaháte kuchynským robotom, tak celé vajíčka vyšľaháme na najvyššom stupni s cukrom, pridáme vlažnú vodu a olej. Po vyšľahaní pridáme preosiate kakao a múku s práškom do pečiva.
plnka:
200 ml kyslej smotany 16%
2 kokosové pudingy
0,5 l mlieka
5-6 lyžíc kryštálového cukru
125 g Hery alebo masla
1 lyžička vanilkovej esencie (nemusí byť)
1.
Z mlieka cukru a pudingou si uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu a vyšľaháme s Herou, ktorá musí mať tiež izbovú teplotu aby sa plnka nezrazila.
2.
Pridáme vanilkovú esenciu a nakoniec všľaháme kyslú smotanu.
3.
Cesto si prerežeme na polovicu a pomastíme časťou plnky. Povrch celej torty pomastíme plnkou, ozdobíme a posypeme kokosom.
1.
Z mlieka cukru a pudingou si uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu a vyšľaháme s Herou, ktorá musí mať tiež izbovú teplotu aby sa plnka nezrazila.
2.
Pridáme vanilkovú esenciu a nakoniec všľaháme kyslú smotanu.
3.
Cesto si prerežeme na polovicu a pomastíme časťou plnky. Povrch celej torty pomastíme plnkou, ozdobíme a posypeme kokosom.
...vyzera uzasne a neskutocne ma prepadla na nu chut... zatial som upiekla iba jednu jedinu tortu, ale hold, ked clovek vidi taketo lakadla, musi byt odhodlanejsi a odvaznejsi v peceni :) takze si davam tohtotyzdnovu ulohu upiect tuto dobrotu... dakujem za inspiraciu a hlavne za recept :D
OdpovedaťOdstrániť