UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

sobota 22. marca 2014

Torta eskimo





Výborná jemná a svieža torta, len tak ku kávičke alebo na akúkoľvek príležitosť. 



cesto:

4 vajcia

200 g kryštálového cukru

0,7 dcl vlažnej vody

0,6 dcl oleja

220 g polohrubej múky

30 g kakaa

1 prášok do pečiva


Žĺtky vyšľaháme s cukrom, vlažnou vodou a olejom.
Po vyšľahaní pridáme do vyšľahaných bielkov. Do toho si primiešame preosiate kakao a múku s práškom do pečiva. Dôkladne a jemne premiešame.
Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C asi 30 minút.

---------


Ak cesto šľaháte kuchynským robotom, tak celé vajíčka vyšľaháme na najvyššom stupni s cukrom, pridáme vlažnú vodu a olej. Po vyšľahaní pridáme preosiate kakao a múku s práškom do pečiva.



plnka:

200 ml kyslej smotany 16%

2 kokosové pudingy

0,5 l mlieka

 5-6 lyžíc kryštálového cukru

125 g  Hery alebo masla

1 lyžička vanilkovej esencie (nemusí byť)


1.

Z mlieka cukru a pudingou si uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu a vyšľaháme s Herou, ktorá musí mať tiež izbovú teplotu aby sa plnka nezrazila.

2.
Pridáme vanilkovú esenciu a nakoniec všľaháme kyslú smotanu.


3.

Cesto si prerežeme na polovicu a pomastíme časťou plnky. Povrch celej torty pomastíme plnkou, ozdobíme a posypeme kokosom.





1 komentár:

  1. ...vyzera uzasne a neskutocne ma prepadla na nu chut... zatial som upiekla iba jednu jedinu tortu, ale hold, ked clovek vidi taketo lakadla, musi byt odhodlanejsi a odvaznejsi v peceni :) takze si davam tohtotyzdnovu ulohu upiect tuto dobrotu... dakujem za inspiraciu a hlavne za recept :D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.