cesto:
3 vajcia
125 g kryštálového cukru
150 g polohrubej múky
0,5 dl vlažnej vody
0,5 dl oleja
1/2 prášku do pečiva
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame vlažnú vodu a olej.
Po vyšľahaní pridáme do vyšľahaných bielkov.
Do toho primiešame preosiatú múku s práškom do pečiva, dôkladne a jemne premiešame.
Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanéj papierom na pečenie.
Pečieme pri teplote 180°C asi 30 minút.
--------------------------
Ak cesto šľaháme kuchynským robotom, tak celé vajcia s cukrom vyšľaháme na najvyššom stupni, postupne pridávame vlažnú vodu a olej.
Po vyšľahaní pridáme preosiatú múku s práškom do pečiva.
ovocná plnka:
1 mandarínkový kompót
1 ananásový kompót (kompóty radšej menšie, aby toho ovocia nebolo veľa)
cukor
džem
cukrárenské želé na 500 ml tekutiny
Upečené vychladnuté cesto si pomastíme džemom, poukladáme naň odkvapkané ovocie.
Šťavu z kompótou použijeme pri príprave želé, ktoré si pripravíme podľa návodu, keď začne hustnúť zalejeme ním ovocie a dáme stuhnúť.
smotanová plnka:
250 ml 33% smotany
1 stužovač do šľahačky
1 lyžica cukru
400 g kyslej pochúťkovej smotany
3 lyžice práškového cukru
1 želatínový stužovač
Smotanu vyšľaháme s cukrom, asi v polovici šľahania pridáme stužovač do šľahačky a došľaháme.
Kyslú smotanu a cukor si vymiešame, pridáme do nej vyšľahanú smotanu a zľahka premiešame.
V druhej miske si pripravíme želatínový stužovač podľa návodu a po častiach do toho pridávame smotanovú plnku.
Vzniknutú plnku natrieme na stuhnutú želatínu a boky torty.
Tortu necháme vychladiť minimálne 2 hodiny, aby smotanová plnka dostatočne stuhla.
Povrch torty môžeme ozdobiť hoblinkami z bielej čokolády.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.