Tento mletý rezeň pripravujem naozaj veľmi často, je nenáročný na prípravu a u nás je veľmi obľúbený, pretože máme radšej pečené mäso ako vyprážané.
500 g mleté mäso (používam bravčové pliecko alebo bravčové s hovädzím pol na pol)
1 cibuľa
150 g tvrdý syr, eidam 45%
1 vajíčko
1 tvrdý rožok
mlieko
koreniny - soľ, čierne korenie, provensálske korenie alebo podľa chuti
strúhanka
olej
citrónová šťava
1.
Pokrájame si rožok na kocky a polejeme ho trochou mlieka. Nakrájame si cibuľu a syr si nastrúhame hrubým strúhadlom.
2.
Mäso si okoreníme pridáme vajíčko, cibuľu, namočený rožok, ktorý sme vyžmýkali od mlieka, syr, korenie a poriadne premiešame. Ak je potrebné zahustiť, tak pridáme trocha strúhanky.
3.
Mäsovú hmotu rozdelíme na 6 častí, z ktorých tvarujeme rezne a obalíme ich v strúhanke.
4.
Do pekáča nalejeme olej, nie veľa, asi tak 2 milimetrovú vrstvu. Pekáč zakryjeme vrchnákom alebo alobalom, ale nie úplne. Pekáč necháme poodkrytý asi na 2 centimetre a dáme do vyhriatej rúry na 220°C pripiecť asi na 15 minút.
5.
Po 15 minútach rezne zalejeme vriacou vodou, asi tak do polovice rezňov, môžme aj viac, ale nie úplne. Ďalej pečieme takto poodkryté na 2 centimetre ešte 35 minút.
6.
Po 35 minútach šťavu zlejeme a rezne dáme ešte odkryté zapiecť na 10 minút, čiže celková doba pečenia je 1 hodina.
7.
Šťavu si rozriedime vodou, na množstvo ktoré potrebujeme, pridáme trocha mletej červenej papriky, zahustíme múkou alebo najemno nastrúhaným zemiakom a povaríme minimálne 10-15 minút. Dochutíme a nakoniec pridáme citrónovú šťavu.
8.
Ako príloha sa hodí naozaj hocičo, my máme najradšej zemiakové pyré.
Uz druhy krat sme tento recept vyskusali je famozny a to zemiakove pyre k tomu hmmmm :-)
OdpovedaťOdstrániťVdaka za tento blog...
Ďakujem Mária za komentár a som veľmi rada, že vám tento mletý rezeň so syrom chutil, my ho robievame tiež veľmi často.
OdstrániťVčera som ho vyskúšala a mali sme "nebíčko v papuli" ako vraví Janko Kroner. Výborný, jemný, šťavnatý. O týždeń si ho rodina žiada znova. Ďakujem za recept :-)
OdpovedaťOdstrániťĎakujem za pekný komentár, veľmi ma teší že vám chutilo :)
OdstrániťVčera som ho vyskúšala a mali sme "nebíčko v papuli" ako vraví Janko Kroner. Výborný, jemný, šťavnatý. O týždeń si ho rodina žiada znova. Ďakujem za recept :-)
OdpovedaťOdstrániťNemáte za čo, ďakujem za pekný komentár, som veľmi rada že vám chutilo :)
OdpovedaťOdstrániťďakujem za recept,som úplný amatér vo varení,ale skúsil som a celkom sa mi to podarilo...dcére sa robili hrče za ušami takže som hrdina na chvíľu :))
OdpovedaťOdstrániťĎakujem za komentár, tak to som rada že vám chutilo :)
OdpovedaťOdstrániťVýborný recept,konečne som našla syrový reznik ktorý chutí mne aj mojej rodinke
OdpovedaťOdstrániť