UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

piatok 27. novembra 2015

Marinovaná pečená krkovička




Milujem jednoduché recepty, pri ktorých netreba dlho postávať pri sporáku a ako sa hovorí za málo roboty veľa muziky. Toto mäsko je po upečení neskutočne chutné, jemné a rozplývajúce sa na jazyku. Večer si mäsko pripravíme do marinády, druhý deň ho len dáme do pekáča a máme vystaráno.
Do marinády si môžte pridať hocičo podľa chuti, rôzne bylinky, chili atď.




potrebujeme:




1 kg bravčovéj krkovičky alebo aj stehna

1 plechovka zavaraných paradajok alebo leča

2 polievkové lyžice horčice

4 - 5 strúčikov cesnaku, kto koľko znesie

0,5 dl  oleja

provensálske korenie

soľ

čierne korenie




postup:



1.
Z týchto surovín si pripravíme marinádu a dáme do nej na plátky nakrájané mäso. 


Misu zakryjeme a mäso necháme marinovať cez noc.

2.
Na druhý deň mäso preložíme do pekáča z vyšším okrajom, pridáme ešte na väčšie kúsky nakrájanú 1 cibuľu. Ak máte málo marinády mäsko môžte podliať trochou vody, ale nemusíte.



Pekáč zakryjeme a pečieme pri teplote 200°C   1 hodinu, potom pekáč odokryjeme a odokryte ešte zapečieme 20 minút.







6 komentárov:

  1. Dobry den, dnes som robila Vas recept k obedu...musim napisat, ze to bolo velmi dobre 👌, dakujem za recept ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja vám ďakujem za pekný komentár a som veľmi rada že vám chutilo :)

      Odstrániť
  2. Ja bravčové veľmi nemusím...ale toto bolo nebičko v papuľke 😊

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.