UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

piatok 27. októbra 2017

Mrkvovo-orechové rezy s jednoduchým čokoládovým krémom




Jednoduchý a rýchly zákusok, ktorý je veľmi vláčny, neskutočne chutný, potretý lahodným čokoládovo-smotanovým krémom. Povrch koláča môžte ale upraviť akokoľvek podľa chuti, namiesto krému stačí len narýchlo posýpať práškovým cukrom, no výborný je aj potretý citrónovou polevou.
Recept na skvelú citrónovú polevu môžte nájsť tu - http://raspberrybrunette.blogspot.sk/2015/12/babickine-mesiaciky-vynikajuce-velmi.html 


cesto:



4 vajcia

400 g nastrúhanej mrkvy

180 g trstinového cukru, môže byť aj obyčajný kryštálový cukor

150 ml oleja

100 ml mlieka

280 hladkej múky

120 g mletých vlašských orechov

1 prášok do pečiva




postup:



1.
Vajcia s cukrom poriadne vyšľaháme do penista, postupne za stáleho šľahania pridávame olej, mlieko. Keď to máme poriadne vyšľahané pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, dôkladne premiešame, ďalej pridáme orechy,



premiešame, nakoniec pridáme nastrúhanú mrkvu



a znova dôkladne premiešame.


2.
Cesto vylejeme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie.



Pečieme pri teplote 180 °C asi 30 minút. Veľkosť plechu je 36 x 24 cm.


3.
Po upečení a vychladnutí môžme povrch koláča natrieť jemnou vrstvou džemu a na to natrieme pripravený čokoládový krém.





čokoládový krém:


400 g kyslej smotany 

160 g čokolády na varenie


Čokoládu si roztopíme nad parou, odstavíme, miešame asi minútu-dve a pridáme kyslú smotanu. 



Poriadne premiešame
Poleva nám môže niekedy trocha stuhnúť, lebo kyslá smotana je chladná, preto polevu ešte mierne za stáleho miešania môžme zahriať. Nie veľa, aby sa neliala, nech ostane mierne hustá, aby sa nám dobre natierala, no niekedy to netreba, najlepšie je keď smotana má izbovú teplotu.

4.
Necháme vychladiť a pokrájame na rezy.



1 komentár:

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.