Nadýchaná, veľmi jemná a v ústach krásne sa rozplývajúca bábovka, ktorú pečiem už od detstva. Vždy keď nemám čas a chcem niečo narýchlo pripraviť ku káve alebo k čaju, tak padne voľba na túto jednoduchú bábovku, ktorá ma ešte nikdy nesklamala. Je to v podstate starodávna klasická vanilková bábovka s pridaním kakaa, kde ja ešte pridávam do kakaovej časti aj lyžicu kokosu.
cesto:
4 vajcia
200 g práškového cukru, ak to šľaháte robotom tak môžte použiť aj kryštálový
1 dl vlažnej vody alebo mlieka
1 dl oleja
200 g hladkej múky
1 prášok do pečiva
vanilkový cukor alebo vanilka
2 rovné lyžice kakaa
1 lyžica kokosu / môžte vynechať
sušené hrozienka / nemusia byť
2 - 3 lyžice mlieka na zriedenie kakaovej časti
postup:
1.
Vajcia poriadne vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme postupne vlažnú vodu a olej.
2.
Keď to máme poriadne vyšľahané, pridávame po častiach preosiatu múku s práškom do pečiva, zľahka dôkladne premiešame.
3.
Cesto si rozdelíme na dve časti, jednu menšiu a druhú väčšiu. Do menšej si pridáme kakao, na zriedenie 3 lyžice mlieka, lyžicu kokosu a premiešame.
4.
Bábovkovú formu si vymastíme a vysypeme múkou alebo kokosom, ja vysypávam väčšinou kokosom. Na dno formy dám väčšiu časť svetlého cesta,
potom časť kakaového cesta,
znova bieleho a znova tmavého, takto striedam až pokiaľ sa mi všetko neminie.
5.
Pečieme pri teplote 180 °C cca 35 - 40 minút.
6.
Po upečení a vychladnutí posypeme práškovým cukrom alebo polejeme čokoládou.
Mňam ��
OdpovedaťOdstrániť