Mäkučké, veľmi vláčne a nadýchané čučoriedkové muffiny. Ak ešte stále hľadáte ten správny recept ktorý vám bude chutiť, tak neváhajte a vyskúšajte tento, je naozaj veľmi jednoduchý a rýchly na prípravu. Toto základne cesto môžte pripraviť len samotné alebo kombinovať s akýmkoľvek ovocím ale aj s rôznymi orieškami alebo čokoládou, samozrejme si ho môžte vylepšiť podľa svojej chuti.
cesto:
200 g hladkej múky
100 g polohrubej múky
110 g cukru
2 vajcia
85 g Hery maslovej alebo masla / rozpustené
230 ml mlieka
1 prášok do pečiva
vanilkový cukor alebo vanilku
štipka soli
čučoriedky / použila som mrazené, no ideálnejšie sú čerstvé
postup:
1.
Vajcia s cukrom si vyšľaháme do hladka.
2.
Maslo si roztopíme nad parou, odstavíme a zalejeme mliekom, tým pádom maslo nemáme horúce a mlieko máme pekne vláčne. Premiešame a môžme hneď priliať do vyšľahaných vajíčok, jemne premiešame.
3.
V druhej mise si zmiešame všetky suché prísady, čiže múku, soľ a prášok do pečiva, preosejeme cez sito a po častiach pridávame do cesta, jemne premiešavame kým nám vznikne hladké cesto.
4.
Cesto dáme do papierových košíčkov asi tak do polovice. Košíčky môžte použiť akékoľvek alebo priamo do vymastenéj formy na muffiny.
5.
Na vrch uložíme ovocie, nie veľa aby sa nám cesto pekne prepieklo. Ovocie môžte trocha postrčiť do cesta, moje mi ostalo na povrchu. Ovocie omúčime v polohrubej múke, aby nám nekleslo.
6.
Pečieme pri teplote 180°C cca 25 minút.
Ty košíčky se,prosím dají někde koupit? Používám klasické papírové košíčky do formy,ale není to ono.Tyhle se mic líbí. Peču muffiny docela často. Vyzkouším samozřejmě i tyhle. Vlaďka
OdpovedaťOdstrániťAhoj Vlaďka, tieto košíčky som kúpila v pepcu.
OdpovedaťOdstrániťDobrý večer, prosím Vás koľko vyšlo ks z jednej dávky. Ďakujem
OdpovedaťOdstrániť