UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

piatok 25. mája 2018

Jemné muffiny s čučoriedkami





Mäkučké, veľmi vláčne a nadýchané čučoriedkové muffiny. Ak ešte stále hľadáte ten správny recept ktorý vám bude chutiť, tak neváhajte a vyskúšajte tento, je naozaj veľmi jednoduchý a rýchly na prípravu. Toto základne cesto môžte pripraviť len samotné alebo kombinovať s akýmkoľvek ovocím ale aj s rôznymi orieškami alebo čokoládou, samozrejme si ho môžte vylepšiť podľa svojej chuti.


cesto:



200 g hladkej múky

100 g polohrubej múky

110 g cukru

2 vajcia

85 g Hery maslovej alebo masla / rozpustené

230 ml mlieka

1 prášok do pečiva

vanilkový cukor alebo vanilku

štipka soli

čučoriedky / použila som mrazené, no ideálnejšie sú čerstvé



postup:



1.
Vajcia s cukrom si vyšľaháme do hladka. 




2.
Maslo si roztopíme nad parou, odstavíme a zalejeme mliekom, tým pádom maslo nemáme horúce a mlieko máme pekne vláčne. Premiešame a môžme hneď priliať do vyšľahaných vajíčok, jemne premiešame.




3.
V druhej mise si zmiešame všetky suché prísady, čiže múku, soľ a prášok do pečiva, preosejeme cez sito a po častiach pridávame do cesta, jemne premiešavame kým nám vznikne hladké cesto.




4.
Cesto dáme do papierových košíčkov asi tak do polovice. Košíčky môžte použiť akékoľvek alebo priamo do vymastenéj formy na muffiny.




5.
Na vrch uložíme ovocie, nie veľa aby sa nám cesto pekne prepieklo. Ovocie môžte trocha postrčiť do cesta, moje mi ostalo na povrchu. Ovocie omúčime v polohrubej múke, aby nám nekleslo.




6.
Pečieme pri teplote 180°C cca 25 minút.




3 komentáre:

  1. Ty košíčky se,prosím dají někde koupit? Používám klasické papírové košíčky do formy,ale není to ono.Tyhle se mic líbí. Peču muffiny docela často. Vyzkouším samozřejmě i tyhle. Vlaďka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj Vlaďka, tieto košíčky som kúpila v pepcu.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dobrý večer, prosím Vás koľko vyšlo ks z jednej dávky. Ďakujem

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.