Veľmi jemné a lahodné rezy bez masla. Rezy sú jednoduché na prípravu, takže ak sa vám ohlási návšteva nieje čo riešiť, sú naozaj fantastické :) .
cesto:
4 vajcia
200 g kryštálového cukru
70 ml vlažnej vody
70 ml oleja
270 g polohrubej múky
30 g kakaa
1 prášok do pečiva
postup:
1.
Pripravíme a upečieme si cesto.
Pripravíme a upečieme si cesto.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, vlažnou vodou a olejom. Po vyšľahaní pridáme do vyšľahaných bielkov.
Do toho si primiešame preosiatú múku s kakaom a práškom do pečiva. Dôkladne a jemne premiešame.
2.
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C asi 30 minút. Použila som veľký plech ako na roládu.
-----------------
-----------------
Ak cesto šľaháte kuchynským robotom, tak celé vajíčka vyšľaháme na najvyššom stupni s cukrom, pridáme vlažnú vodu a olej.
Po vyšľahaní pridáme preosiatú múku s kakaom a práškom do pečiva.
3.
Po upečení a miernom vychladnutí cesto prevrátime, stiahneme papier a necháme vychladnúť.
4.
Cesto prerežeme na 3 časti.
5.
Pripravíme si plnku,
2 x 250 ml 33% smotany, čiže pol litra
2 kopcovité lyžice práškového cukru
2 stužovače do šľahačky
2 x 25 g čokoládovy nápoj v prášku
+ 2 banány
citrónová šťava alebo citrodeko
Smotanu vyšľaháme s cukrom, asi v polovici šľahania pridáme stužovač do šľahačky a došľaháme. Nakoniec vsypeme čokoládový prášok a ešte trocha prešľaháme.
Smotany šľahám každú zvlášť.
6.
Z prvej aj druhej vyšľahanéj šľahačky odoberieme lyžicu plnky na pomazanie vrchu a začneme plniť. Prvou šľahačkou natrieme prvý plát, na plnku dáme nakrájané banány, ktoré sme omočili citrónovou šťavou aby nám nesčernali (môžte použiť kys. citrónovú zmiešanú s vodou alebo citrodeko).
banány mierne zatlačíme a plnku zahladíme.
7.
Prikryjeme druhým plátom a zopakujeme plnku. Druhú časť plnky zakryjeme 3. plátom cesta a potrieme plnkou ktorú sme si odložili. Vrch zdobíme podľa vlastnej fantázie, ja som pofŕkala čokoládou a posypala rozdrvenými kokoskami. Recept na kokosky tu - https://raspberrybrunette.blogspot.com/2015/12/kokosky.html .
3.
Po upečení a miernom vychladnutí cesto prevrátime, stiahneme papier a necháme vychladnúť.
4.
Cesto prerežeme na 3 časti.
5.
Pripravíme si plnku,
čokoládová šľahačka:
2 x 250 ml 33% smotany, čiže pol litra
2 kopcovité lyžice práškového cukru
2 stužovače do šľahačky
2 x 25 g čokoládovy nápoj v prášku
+ 2 banány
citrónová šťava alebo citrodeko
Smotanu vyšľaháme s cukrom, asi v polovici šľahania pridáme stužovač do šľahačky a došľaháme. Nakoniec vsypeme čokoládový prášok a ešte trocha prešľaháme.
Smotany šľahám každú zvlášť.
Z prvej aj druhej vyšľahanéj šľahačky odoberieme lyžicu plnky na pomazanie vrchu a začneme plniť. Prvou šľahačkou natrieme prvý plát, na plnku dáme nakrájané banány, ktoré sme omočili citrónovou šťavou aby nám nesčernali (môžte použiť kys. citrónovú zmiešanú s vodou alebo citrodeko).
banány mierne zatlačíme a plnku zahladíme.
7.
Prikryjeme druhým plátom a zopakujeme plnku. Druhú časť plnky zakryjeme 3. plátom cesta a potrieme plnkou ktorú sme si odložili. Vrch zdobíme podľa vlastnej fantázie, ja som pofŕkala čokoládou a posypala rozdrvenými kokoskami. Recept na kokosky tu - https://raspberrybrunette.blogspot.com/2015/12/kokosky.html .
Luxusne vyzerajúci a určite vynikajúci zákusok.
OdpovedaťOdstrániť