Šťavnatá, svieža, neskutočne chutná a mega rýchla dobrota, na ktorej si určite pochutná každý. Kedže sa mi pri príprave plnky zvýšil bielok, tak pokiaľ sa mi dopiekla štrúdľa, pripravila som z neho manželove obľúbené kokosky, na ktoré recept nájdete, kliknite tu - https://raspberrybrunette.blogspot.com/2015/12/kokosky.html .
potrebujeme:
1 lístkové cesto 275 g, použila som kupované chladené
250 g hrudkového tvarohu
1 žĺtok
práškový cukor podľa chuti cca 3 lyžice
vanilkový cukor
zavárané mandarinky alebo akékoľvek iné ovocie
postup:
1.
Z tvarohu, žĺtka, práškového a vanilkového cukru si vymiešaním pripravíme plnku,
ktorú dáme do stredu cesta. Poukladáme naň odkvapkané ovocie,
na jednu stranu si narežeme čiarky (otvory) a začneme štrúdľu skladať. Najprv preložíme cez plnku stranu bez otvorov, cez ňu preložíme narezanú druhú stranu cesta a
okraje zahneme nahor.
2.
Takto pripravenú štrúdľu dáme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 190 °C, cca 25 až 30 minút. Po upečení štrúdľu pocukrujeme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.