cesto:
3 vajcia
250 g kryštálového cukru
200 g hladkej múky
200 g polohrubej múky
0,5 dl oleja
1 prášok do pečiva
1 ananásový kompót - 580 ml
postup:
1.
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme šťavu z kompótu a olej. Poriadne prešľaháme a nakoniec pridáme preosiatú múku zmiešanú s práškom do pečiva, dôkladne vymiešame.
2.
Cesto vylejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Na cesto poukladáme scedený ananás, ktorý som ešte nakrájala na menšie kúsky cca 1 cm.
3.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C asi 25 - 30 minút do ružova, aby sa dobre prepiekol.
Necháme chvíľu vychladnúť cca 10 minút a koláč prevrátime. Stiahneme papier a necháme koláč vychladnúť aj zo spodku, aby sa nám nezaparil.
5.
Koláč po vychladnutí prevrátime naspäť a na vrch natrieme alebo pomocou cukrárského sáčku ( ozdobná špička č. 4) nastiekame plnku.
plnka:
2 x 250 ml 33% smotany na šľahanie, čiže pol litra
2 kopcovité lyžice práškového cukru
2 stužovače do šľahačky
50 g kokosu
Smotany šľahám každú zvlášť, potom ich spojím.
Smotanu vyšľaháme s cukrom, asi v polovici šľahania pridáme stužovač do šľahačky a došľaháme.
Do vyšľahanéj šľahačky zľahka vmiešame kokos.
6.
Posypeme kokosom a dozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.