Krehučký koláč s úžasne jemnou chuťou vlašských orechov v kombinácií sviežej a šťavnatej chuti ovocia, ktorý máte hotový raz dva.
cesto:
400 g polohrubej múky
180 g práškový cukor
250 g Hery maslovej
4 žĺtky
1 prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
postup:
1.
Z uvedených surovín spracujeme cesto.
2.
Cesto si rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu si dáme na vymastený a múkou posypaný plech. Rukou, alebo silikónovým valčekom si cesto rovnomerne roztlačíme na celý plech.
Cesto si môžte rozvaľkať aj na podložke a potom ho preniesť na plech, ale ja to tak nerobím. Veľkosť plechu je 36x26 cm.
Druhú polovicu cesta si zabalíme do fólie a dáme do mrazničky aspoň na 15-20 minút
(ešte si ho rozdelím na tri diely, skôr sa zamrazí a potom to aj rovnomernejšie nastrúham po tretinách na celú plochu), aby sa nám potom dobre strúhalo na orechovú plnku.
Druhú polovicu cesta si zabalíme do fólie a dáme do mrazničky aspoň na 15-20 minút
(ešte si ho rozdelím na tri diely, skôr sa zamrazí a potom to aj rovnomernejšie nastrúham po tretinách na celú plochu), aby sa nám potom dobre strúhalo na orechovú plnku.
Medzitým pokiaľ nám druha polovica cesta stuhne si pripravíme orechovú plnku.
orechová plnka:
4 bielky
150 g práškového cukru
200 g mletých vlašských orechov
1 väčší broskyňový kompót
1 väčší broskyňový kompót
Bielky vyšľaháme s práškovým cukrom do tuha a pridáme orechy.
Jemne a dôkladne premiešame.
4.
Plnku dáme na pripravené cesto
a rovnomerne rozotrieme.
5.
Na rovnomerne rozotretú plnku dáme scedené zavárané broskyne, trocha ich vtlačíme do plnky a stierkou ešte zarovnáme.
6.
Na zarovnanú plnku nastrúhame hrubým strúhadlom, stuhnutú druhú polovicu cesta.
7.
Pečieme pri teplote 180°C asi 35-40 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.