Rezne v tomto cestíčku pripravujem už zopár rokov a kto pozná tento recept, tak mi dá určite za pravdu, že lepšie cestíčko na rezne neexistuje. Na povrchu je cestíčko veľmi zvláštne jemne chrumkavé, pod povrchom mäkučké, ani tenké ani hrubé, tak akurát a rezne sú veľmi šťavnaté. Za mňa určite top cestíčko, či už na kuracie alebo akékoľvek iné mäso.
potrebujeme:
750 g kuracie prsia
3 vajíčka
1 a pol deci piva
6 mierne kopcovitých lyžíc hladkej múky
150 g tvrdého syra / dávam eidam 45%
koriander vňať alebo petržlen
soľ, čierne korenie
trocha hladkej múky na obalenie
olej na vyprážanie
postup:
1.
Najprv si pripravíme cestíčko. V mise zmiešame vajíčka, pivo, korenie, soľ, pridáme múku, dôkladne vymiešame pridáme na jemno nastrúhaný syr,
nakoniec pridáme vňať a premiešame.
2.
Cestíčko necháme odpočívať cca 20 minút a medzi tým si pripravíme mäso.
Mäso si nakrájame na menšie kúsky a mierne naklepeme. Jemne osolíme, okoreníme, zľahka obalíme v hladkej múke namočíme poriadne do pripraveného cestíčka a vyprážame v rozpálenom oleji, ako sa hovorí do zlata alebo do ružova :) Podávame z akoukoľvek prílohou podľa chuti.
Dobrý deň. Na recept som natrafila až teraz a je to celkom zaujímavé cestíčko. Je jedno aké pivo použijem? Asi koľko rezňov v ňom obalím? Vyskúšam a uvidím ako sa u nás doma osvedčí ;).
OdpovedaťOdstrániť