UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

sobota 12. januára 2019

Kuracie rezne v pivnom cestíčku




Rezne v tomto cestíčku pripravujem už zopár rokov a kto pozná tento recept, tak mi dá určite za pravdu, že lepšie cestíčko na rezne neexistuje. Na povrchu je cestíčko veľmi zvláštne jemne chrumkavé, pod povrchom mäkučké, ani tenké ani hrubé, tak akurát a rezne sú veľmi šťavnaté. Za mňa určite top cestíčko, či už na kuracie alebo akékoľvek iné mäso.




potrebujeme:


750 g kuracie prsia

3 vajíčka

1 a pol deci piva

6 mierne kopcovitých lyžíc hladkej múky

150 g tvrdého syra / dávam eidam 45%

koriander vňať alebo petržlen

soľ, čierne korenie



trocha hladkej múky na obalenie

olej na vyprážanie



postup:


1.
Najprv si pripravíme cestíčko. V mise zmiešame vajíčka, pivo, korenie, soľ, pridáme múku, dôkladne vymiešame pridáme na jemno nastrúhaný syr,



nakoniec pridáme vňať a premiešame.



2.
Cestíčko necháme odpočívať cca 20 minút a medzi tým si pripravíme mäso. 
Mäso si nakrájame na menšie kúsky a mierne naklepeme. Jemne osolíme, okoreníme, zľahka obalíme v hladkej múke namočíme poriadne do pripraveného cestíčka a vyprážame v rozpálenom oleji, ako sa hovorí do zlata alebo do ružova :) Podávame z akoukoľvek prílohou podľa chuti.


1 komentár:

  1. Dobrý deň. Na recept som natrafila až teraz a je to celkom zaujímavé cestíčko. Je jedno aké pivo použijem? Asi koľko rezňov v ňom obalím? Vyskúšam a uvidím ako sa u nás doma osvedčí ;).

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.