Baranček z tohto cesta je nadýchaný, krásne mäkučký, veľmi vláčny, rozplývajúci sa na jazyku, no zároveň je pevný tak ako má byť. Nádherne vonia po citrónoch, je naozaj fantastický a na druhý deň je ešte lepší. Určite si ho upečte, nebudete ľutovať ja ho pečiem každý rok, svoju mäkkosť a jemnosť si zachová dlho.
cesto:
4 vajcia
200 g kryštálového cukru
240 g polohrubej múky
70 ml vlažnej vody
70 ml oleja
1 prášok do pečiva
kôra a šťava z pol citróna
1 lyžica hrozienka alebo kandizované ovocie
postup:
1.
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vlažnú vodu, olej, poriadne vyšľaháme a nakoniec pridáme citrónovú šťavu.
2.
Po vyšľahaní pridáme po častiach preosiatú múku s práškom do pečiva, dôkladne premiešame, pridáme citrónovú kôru a kandizované ovocie alebo hrozienka.
Dôkladne a jemne premiešame.
3.
Cesto vylejeme do formy ktorú vymažeme maslom a vysypeme múkou.
4.
Pečieme pri teplote 180°C asi 35 minút. Form je 700 mililitrová, baranček po upečení mal 530 g. Cesta som mala trocha viac, tak som z neho upiekla ešte 6 muffiny.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.