UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

streda 27. novembra 2019

Orechová bábovka






Čo narýchlo pripraviť ku káve alebo k čaju? Táto nadýchaná, veľmi jemná a v ústach krásne sa rozplývajúca bábovka s hrozienkami, spríjemní každú vzácnu chvíľku strávenú s vašimi blízkymi <3




cesto:



4 vajcia

200 g práškového cukru, ak to šľaháte robotom tak môžte použiť aj kryštálový

1 dl vlažnej vody alebo mlieka

1 dl oleja

160 g hladkej múky

120 g mletých vlašských orechov

1 prášok do pečiva

vanilkový cukor alebo vanilka

sušené hrozienka - pol hrnčeka / nemusia byť


postup:



1.
Vajcia poriadne vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme postupne vlažnú vodu a olej.


2.
Keď to máme poriadne vyšľahané, pridávame po častiach preosiatu múku s práškom do pečiva, zľahka dôkladne premiešame.


3.
Nakoniec pridáme mleté orechy 


a premiešame.


4.
Bábovkovú formu si vymastíme,  vysypeme múkou a cesto do nej vylejeme. Pridáme hrozienka, ktoré sme si predtým umyli, osušili a obalili v troche múky.


5.
Pečieme pri teplote 180 °C cca 35 - 40 minút.


6.
Po upečení a vychladnutí posypeme práškovým cukrom.






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.