Čo narýchlo pripraviť ku káve alebo k čaju? Táto nadýchaná, veľmi jemná a v ústach krásne sa rozplývajúca bábovka s hrozienkami, spríjemní každú vzácnu chvíľku strávenú s vašimi blízkymi <3
cesto:
4 vajcia
200 g práškového cukru, ak to šľaháte robotom tak môžte použiť aj kryštálový
1 dl vlažnej vody alebo mlieka
1 dl oleja
160 g hladkej múky
120 g mletých vlašských orechov
1 prášok do pečiva
vanilkový cukor alebo vanilka
sušené hrozienka - pol hrnčeka / nemusia byť
postup:
1.
Vajcia poriadne vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme postupne vlažnú vodu a olej.
2.
Keď to máme poriadne vyšľahané, pridávame po častiach preosiatu múku s práškom do pečiva, zľahka dôkladne premiešame.
3.
Nakoniec pridáme mleté orechy
a premiešame.
4.
Bábovkovú formu si vymastíme, vysypeme múkou a cesto do nej vylejeme. Pridáme hrozienka, ktoré sme si predtým umyli, osušili a obalili v troche múky.
5.
Pečieme pri teplote 180 °C cca 35 - 40 minút.
6.
Po upečení a vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.