Morčací závitok pripravený jednoducho v jednom pekáči, ktorý si môžte naplniť naozaj hocičím podľa chuti, no mi tentokrát takto. Nechajte sa inšpirovať a samozrejme dajte vedieť ako vám chutilo :)
potrebujeme:
500 g morčacie mäso, použila som prsia
tvrdý syr 45% gouda / eidam 4 plátky alebo môžte ho aj nastrúhať
4 plátky šunky
zelenú fazuľku mrazenú dlhú
horčica
provensálske korenie
soľ
čierne korenie
postup:
1.
Mäso si nakrájame na rezne, v mojom prípade to bolo 4 väčšie rezne, ktoré naklepeme.
Osolíme, okoreníme čiernym a provensálskym korením, potrieme horčicou, dáme syr, šunku
a zelenú fazuľku. Používam mrazenú jemnú dlhú, nie tu hrubú a krátku, ktorú si nechám rozmraziť aspoň hodinku pred prípravou.
2.
Mäsko stočíme, urobíme závitok, ktorý obmotáme niťou.
Do pekáča dáme trocha oleja cca 2-3 lyžice, pridáme závitky, znova osolíme, okoreníme a takto odokryté dáme predpiecť na 200°C 15 minút.
Potom pekáč s mäsom vyberieme, zalejeme vriacou vodou asi do polovice mäsa, pekáč zakryjeme, dáme naspäť do rúry a takto zakryté pečieme ďalších cca 40 minút, záleži ako vám pečie rúra.
3.
Po upečení mäso vyberieme, šťavu zlejeme a môžme ju ešte rozriediť a zahustiť, nemusíte ale ja to mám takto radšej. Takže do šťavy pridáme trocha vody, podľa toho koľko jej chcete a ja zahustujem kukričným škrobom (cca 2 rovné lyžice, záleží koľko vody pridáte) ktorý si rozrobím v troche studenéj vody a prilejem do zriedenéj šťavy. Miešaním privediem k varu, varíme ešte cca 7 minút. Podávame z ryžou alebo zemiakovou kašou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.