Krehulinké a veľmi jemné pečivo, po naplnení ihneď mäkkučké. Tieto koláčiky úplne zbožňujem a neviem sa ich dojesť, pretože mi najviac pripomínajú originál čajové pečivo.
potrebujeme:
400 g hladkej múky
280 g maslo
170 g práškového cukru
90 g solamylu alebo kukuričného škrobu
2 žĺtky
šťava s pol citróna
trocha citrónovej kôry cca pol lyžičky
1 lyžička prášku do pečiva
postup:
1.
Zo všetkých surovín si vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme odpočívať 3 -4 hodín.
2.
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3-4 mm.
3.
Vykrajujeme formičkami rôzne tvary tak, aby sme mali vrchnú časť s dierkou a spodnú plnú, ukladáme na plech ktorý sme vystlali papierom na pečenie.
4.
Cesto pečieme pri teplote 180°C mierne do ružova, asi 7 minút.
5.
Upečené naplníme džemom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.