Ihneď mäkkučké a jemné, rozplývajúce sa v ústach vianočné pečivo, ideálne ak sa vám pri predvianočnom pečení zvýšia vaječné bielka. Totálna topka tohtoročného predvianočného pečenia, kde musím skonštatovať, že som piekla už 3 dávky a ďalšia ma čaká. Jednoduché, rýchle, príprava trvá maximálne 15 minút s hrnčekovým receptom a výsledok je doslova luxusný.
potrebujeme:
2 hrnčeky (zarovnané) vlašských orechov / hrnček 2,5 dl) cca 270 g
3/4 hrnčeka práškového cukru
2 vaječné bielka
citrónová kôra z 1 stredne veľkého citrónu
štipka soli
vanilkový cukor alebo vanilka
postup:
1.
Orechy si zomelieme dáme do misy, pridáme všetky ostatné suroviny okrem vaječných bielkov,
premiešame a pridáme bielka.
Jemne lopatkou premiešame, až kým sa nám všetko spojí (trvá to 1-2 minúty)
a z cesta urobíme guľôčky o priemeru cca 3 cm.
2.
Uložíme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Guľôčky môžme obaliť ešte v práškovom cukre, robím polovicu takto obalené a polovicu bez, aby to bolo zaujímavejšie.
Do stredu dáme mandľu (mierne naležato) alebo hocičo iné podľa chutí, no tá mandľa po upečení je fantastická.
3.
Pečieme pri teplote 170°C cca 18 minút.
Určite vyskúšam - mám bielka aj orechy. Takže ten bielok netreba vyšľahať? Vyzerajú luxusne - ďakujem za recept.🎄🎄🎄
OdpovedaťOdstrániťĎakujem, bielka len premiešavať.
OdstrániťProsím, mám už namleté orechy. Koľko ich tam treba? Mohli by ste najbližšie odvážiť? Ďakujem. Vyzerajú tak chutne, chcela by som urobiť.
OdpovedaťOdstrániťJa som ich dnes robila - tak ako je v recepte 2 hrnčeky - len cukru som dala o trochu menej. Sú veľmi chutné a jedna dávka rozhodne nestačí.
Odstrániťsuper recept vyskúšam
OdpovedaťOdstrániťVemi dobré 👌zjedli sa ako prvé
OdpovedaťOdstrániť